Този урок показва как можем да направим сценичен грим без грим, със средствата на фотошоп.1.Започваме с отварянето на снимката (трябва да е чиста)
Увеличете си изображението, за да работите по-лесно.

2. Дублирайте Basckground-a:

3. За да създадете маската на лицето внимателно очертайче външния контур. После очертайте очите, веждите и устата като задържате клавиша Alt докато работите. Ето как изглежда селекцията:4. Натиснете Ctrl + j за да преместите селекцията на отделен слой:
5. Сега ще направим десатурация на слоя със селекцията. Натиснете Shift + Ctrl + U или изберете от менютата Image - Adjustments -Desaturate

6. Сега ще сложим цвят на лицето. Отидете на image -adjustments -Brightness/Contrast.


и поставете следните параметри:
Трябва да се получи нещо такова:7. Следва да обработим очите и устата. Направете им селекцията като задържате Alt клавиша за отделните детайли. Когато приключите с това отидете на image > adjustments > hue/saturation.


Убедете се че Colorize и Preview са маркирани
Комбинирайте цветовете както ви харесва, като мърдате плъзгачите разбира се, докато постигнете желания от вас ефект.
Получава се нещо такова за очите:и за устата:8. Почти сме готови. Остава само да "нагодите" очите и устата към лицето, за да не изглеждат като татуирани.
Ето крайният резултат:

Разбира се можем да използваме hue/saturation многократно, както и brightness/contrast, за да се получи по интересен "грим" на лицето:


или да импровизирамe с детайлите, както съм направила аз:

превод: mARTa
източник

бутон за сайт