Този урок показва една техника за рисуване на лице от снимка във векторен стил.
Тъй като Photoshop е програма, която създава растерни изображения не можем да говорим за истинско векторизиране. То се прави с векторните редактори като Illustrator и CorelDraw.

Казано с други думи вижте как се прави векселно лице:
Има няколко важни неща, които трябва да знаем, когато рисуваме векселно лице:

- кожата трябва да е гладка, да няма грапавини и ръбове.
- пропускайте сенките и осветяването на самата снимка.
- вземайте си цвят за лицето от снимката с Eyedropper Tool.
- за всеки цвят правете нов слой
- групирайте слоевете за улеснение

Започваме, това е избраната снимка:


1. Направете си папка (Create a new group). Кръстете я "face skin" с двоен клик на текста. След това направете нов слой (Create a new Layer).
Това се прави, за да се организира по добре работата, когато имаме по голяма рисунка. В случая ще направим само лицето, но по-нататък продължаваме с детайлите му (очи, вежди, мигли, следва косата, тялото дрехите и т.н)
Ще започнем от тъмен към светъл цвят. Изберете цвета от тази палитра:

Дайте Zoom 400%, очертайте всички тъмни места на снимката с някой от инструментите за селекция и запълнете с Paintbucket Tool. Получава се нещо такова:


2. Направете нов слой (вътре в папката). Поставете го под предишния. Изберете по-тъмен цвят от палитрата и оцветете по-тъмните места от снимката.

3. Направете нов слой (в папката, под предишния). Изберете трети цвят от палитрата. Намерете следващите по-тъмни места на снимката и оцветете.
4. Продължавайте все в този дух:
5. Направете нов слой. Поставете го преди Layer1 в групата "face skin". Изберете следващия цвят и селектирайте най-същественните светли части от лицето на снимката:6. Подреждайте следващите слоеве над този слой.

7. На края направете някои дребни поправки на нещата, които не ви харесват.
Крайния резултат е нещо подобно на това:бутон за сайт