Идва време, когато пакетите с четки за Photoshop, идват в повече за програмата. А и едва ли работите с всички от тях. Често се случва да инсталирате в програмата четки, които не ви трябват в момента. Бъркотията става тотална, защото не виждате файловете на четките преди да сте ги вкарали във фотошопа. А ако не сте ги организирали и подредили добре в компютъра си положението е съвсем трагично.


Не и ако ползвате тази страхотна програмка - ABR viewer. Това е една много полезна програмка, която може да ви организира четките за фотошоп.

Можете да заредите файловете с четките си в ABR viewer от менюто File->Options. Нагласяте текущата директория на четките в Photoshop или направо посочвате пътя до папката. Tака програмата ще знае правилната директория в която да сложи четките, когато и дадете команда да ги инсталира.























От бутончето load brushes можете да зареждате нови пакети с четки в програмата. Когато дадете двоен клик на която и да е четка, тя се отваря и можете да видите как изглежда в десния панел на програмата. С клик с десен бутон можете да добавяте в колекция (Favorities), да махате четки или да ги инсталирате.





















В дясния панел, където се показват малките картинки (tumbnails) на четките с двоен клик върху tumb-a можете да отворите прозорец с реалната големина на четката. Кликнете още веднъж върху този прозорец и вече ще можете да рисувате с четката. С десен клик можете да изчистите прозореца за рисуване и да започнете отново да рисувате на чисто.





















Ако ползвате ABR Viewer, четките ви за Photoshop ще са винаги добре организирани.
няма да препълните програмата с излишни четки и съответно ще работите по-ефективно.
Край на бъркотията с четките с ABR Viewer!

Официален сайт
download abrViewer

бутон за сайт